NUMMERETS MAGI!

DANSK TALENTUDVIKLING SKÅRET IND TIL BENET!

Det er vigtigt at understrege at denne artikel ikke er et forsvar for nogen- og/eller et angreb på andre klubber, men slet og ret nøgtern info krydret med fakta og subjektive informationer fra forfatteren.

Undertegnede er langt fra tilhænger af nogen danske klubber, hvorfor det vil være unødvendigt at skyde mig det i skoene, såfremt artiklens indhold ikke behager evt. stødte læsere. Netop det at jeg ikke holder med klubber i Danmark, mener jeg selv har gjort det uendeligt meget lettere at forfatte nedenstående, fremfor hvis jeg havde sympati for den ene eller anden. Der burde således ikke være nogen former for favorisering.

Men lad os starte med at konkludere at det at kunne udvikle sine egne spillere, fra de er små drenge til at de blive profiler på landsholdet, er enhver nogenlunde ambitiøs klubs vel nok største ambition. Ikke kun i Danmark, men naturligvis også i det store udland, hvor klubber som især Ajax, Sporting Lissabon, FC Barcelona og Manchester United med rette har været berømmet for netop at udmærke sig i den disciplin. Det er dyrt at producere gode spillere, og mange steder må man sige at kvantitet hæver sig over kvalitet, både når man ser på udenlandske klubber, men bestemt også for så vidt angår de danske.

Apropos de fremmeste klubber på området, så var det bemærkelsesværdigt at Portugals europamestre (billede) fra 2016, havde hele 10 spillere med i truppen, som var udviklet af Sporting Lissabon. Det var Rui Patricio, Jose`Fonte, Cristiano Ronaldo, Joao Moutinho, Joao Mario, William Carvalho, Nani, Ricardo Quareshma, Cedric samt Adrien Silva. Til klubbens imponerende talenthistorie skal det med at Ballon dÒr vinderen fra 2000, Luis Figo, i øvrigt også er udviklet i klubben, og blandt nutidens yngre potentielle stjerner fra Portugal, er det værd at holde øje med navne som Javane Cabral, Romario Baro, Nuno Tavares, Nuno Mendes samt ikke mindst den blot 17 årige Joelson Fernandes, så det vil være synd at påstå at talentudviklingsarbejdet nedprioriteres i den mindste af de 3 store klubber i Portugal.

Hollands klart mest kendte klub er Ajax, og det er velkendt at Amsterdam klubben i årevis, har været blandt de førende i Europa for så vidt angår udviklingen af spillere til eget hold, samt Orange, og da klubben vandt deres seneste titel i Champions League tilbage i 94/95, var det med 16 egenavlede spillere i truppen, hvoraf de 8 (Michael Reiziger, Frank Rijkaard, Frank de Boer, Clarence Seedorf, Edgar Davids, Ronald de Boer, Nwankwu Kanu og kampens enlige målscorer, Patrick Kluivert) enten startede på banen, eller blev indskiftet undervejs i opgøret mod AC Milan.

Manchester Uniteds Champions League vindere fra 98/99 fulgte dog godt efter, og havde ligeledes 16 spillere i truppen, som var udviklet af dem selv, men “kun” 4 af dem fik spilletid (Gary Neville, David Beckham, Ryan Giggs og Nicky Butt). Havde Paul Scholes ikke siddet ude med karantæne, havde han givetvis også været i aktion, mens Phil Neville og Wes Brown varmede bænken hele kampen.

Hopper vi lige kort tilbage til Ajax, så kan man konstatere at der blandt de spillere, som har været udtaget til Oranges landsholdstrupper i løbet af indeværende år, er 12 spillere (Joel Veltman, Daley Blind, Donny van de Beek, Davy Klaasen, Pablo Rosario, Quincy Promes, Kenny Tete, Timothy Fosu-Mensah, Matthijs de Ligt, Javario Dilsorun samt Justin Kluivert) som har været forbi klubbens ungdomsafdeling. Men i Holland er det bestemt også værd at holde øje med AZ, som ikke tidligere i specielt omfang har været en klub man ligefrem regnede med som en af de førende på talentudviklingsområdet, men aktuelt har de som minimum 4 yngre spillere i truppen, som de selv har udviklet, og som hver især spås en ganske lysende fremtid, ikke mindst den 19 årige angriber Myron Boadu. Men også Owen Wijndal, Teun Koopmeiners og Calvin Stengs er værd at nævne.

Den sidste klub man især forbinder med talentudvikling på højeste niveau er naturligvis FC Barcelona, hvor La Masia i årtier har fodret klubbens bedste hold, udenlandske klubber og naturligvis det spanske landshold (billede), med spillere. Da Spanien blev Europamestre i 2008, var der 7 Barca udviklede spillere i truppen (Fernando Navarro, Carles Puyol, Andres`Iniesta, Xavi Hernandez, Cesc Fabregas, Sergio Garcia og Pepe Reina). Det tal steg til 8 i henholdsvis VM 10 og EM 12, og ingen var vist i tvivl at landsholdet især i de år, var kraftigt inspireret af Barcelonas spillestil, hvilket jo ikke var så underligt, når man kigger på det antal spillere der var på holdet.

Med ovenstående 4 giganter in mente, hopper vi tilbage til Danmark, hvor klubben med markant flest danske landsholdsspillere på CVèt er Brøndby. Klubben fra den københavnske Vestegn, kunne prale af trioen Brian Laudrup, John “Faxe” Jensen og Kim Christofte, da Danmark vandt europamesterskabet tilbage i 1992, og også Michael Laudrup havde for en kort bemærkning været forbi Brøndbys ungdomsafdeling, men er dog primært udviklet af de evige rivaler fra KB (FCK). Går vi 10 år tilbage i landsholdsregi, kan vi konstatere at de 109 spillere, som har fået minimum 1 landskamp i perioden, er udviklet i hele 35 forskellige danske klubber, samt 1 udenlandsk (Kasper Schmeichel i Manchester City).

Top 5 klubberne der har udviklet spillere til landsholdet de sidste 10 år er:
1. Brøndby IF…………………………….15 (Andreas “AC” Christensen, Jannik Vestergaard, Daniel Wass, Pierre-Emile Højbjerg, Mike Jensen, Riza Durmisi, Jens Stryger Larsen, Nicolai Boilesen, Michael Krohn-Dehli, Daniel Agger, Thomas Kahlenberg, Stephan Andersen, Niki Zimling, Rajko Lekic og Kasper Lorentzen).
2. Lyngby BK……………………………..11 (Uffe Bech, Yussuf Poulsen, Christian Gytkjær, Andreas Bjelland, Lasse Schøne, Anders Christiansen, Jacob Bruun Larsen, Lasse Nielsen, Emil Larsen, Christian Nørgaard og Dennis Rommedahl).
2. FC København………………………..10 (Thomas Delaney, Jonas Wind, Andreas Cornelius, Mathias “Zanka” Jørgensen (kom til klubben som 17 årig), Joachim Andersen (spillede i FCK/KB fra 09-11), Nicklas Bendtner, William Kvist, Hjalte Bo Nørregaard, Jesper Bech, Martin Bernburg og Rajko Lekic).
4. FC Midtjylland…………………………9 (Jonas Lössl, Jesper Juelsgaard, Simon Kjær, Pione Sisto, Joachim Andersen, Viktor Fischer, Erik Sviatchenko, Leon Jessen og Morten Skoubo).
5. B 93……………………………………….8 (Patrick Mtiliga, Jores Okore, Bashkim Kadrii, Mathias “Zanka” Jørgensen, Per Krøldrup, Daniel Jensen, Michael Jacobsen og Martin Bernburg)

Enkelte spillere figurerer 2 gange, bl.a. “Zanka”, Bernburg og Lekic, da de har været i minimum 2 af de nævnte klubber undervejs i deres ungdomskarriere.

Kigger man udelukkende på de landsholdsspillere, som har været udtaget til trupperne undervejs i indeværende år, er det igen Brøndby der er med fremme, men overraskende for mange, dog ikke folk med indgående viden til området, er det Lyngby som er duks på dette parameter. Den nordsjællandske klub, der de senere år virkelig har været klemt imellem FC Nordsjælland, Brøndby og FC København i jagten på de mest interessante unge spillere, kan prale af hele 6 spillere omkring Hjulmands landshold. Sekstetten er Yussuf Poulsen, Christian Nørgaard, Christian Gytkjær, Lasse Schøne, Anders Christiansen og Jacob Bruun Larsen. Brøndby følger efter med 5 som er Jannik Vestergaard, Pierre-Emile Højbjerg, Jens Stryger Larsen, Andreas “AC” Christensen og Daniel Wass, mens FCM og Esbjerg hver har udviklet 4 (Jonas Lössl, Simon Kjær, Pione Sisto og Joachim Andersen fra FCM, og Philip Billing, Martin Braithwaite, Peter Ankersen og Jonas Knudsen fra Esbjerg).

Yderligere 10 klubber har udviklet spillere til 2020 landsholdstrupperne, og så kan det bemærkes at hele 10 af spillerne aldrig har spillet seniorfodbold for et dansk Superligahold, inden de blev afhændet til en udenlandsk klub (Kasper Schmeichel, Jannik Vestergaard, Andreas “AC” Christensen, Philip Billing, Christian Eriksen, Kristian Pedersen, Lasse Schøne, Pierre-Emile Højbjerg, Jacob Bruun Larsen og Joachim Andersen). Herudover nåede Simon Kjær og Christian Nørgaard blot 19 og 1 kamp for henholdsvis FCM og Lyngby, inden de blev solgt til udlandet, så Superligaen har næppe præget dem i alvorlig grad 😉

Men en ting er at udvikle spillere til landsholdet, noget andet er at sælge dem til udlandet, og derved tjene de penge hjem, helt eller delvist, man har brugt på udviklingen af den enkelte. En top 10 oversigt over de klubber som historisk har solgt en dansk spiller for flest penge, som de selv har udviklet ser ud som herunder.
1. Brøndby IF…………………………………..Daniel Agger (billede) solgt til Liverpool i 05 for 8,76 millioner Euro.
2. FC København…………………………….Andreas Cornelius solgt til Cardiff i 13 for 8,70 millioner Euro.
3. FC Nordsjælland………………………….Mikkel Damsgaard solgt til Sampdoria i 20 for 6,50 millioner Euro.
4. FC Midtjylland…………………………….Pione Sisto solgt til Celta Vigo i 16 for 6,00 millioner Euro.
5. Brøndby IF………………………………….Thomas Kahlenberg solgt til AJ Auxerre i 05 for 5,00 millioner Euro.
6. FC Nordsjælland………………………….Jores Okore solgt til Aston Villa i 13 for 4,70 millioner Euro.
7. FC Midtjylland…………………………….Andreas Poulsen solgt til BM Gladbach i 18 for 4,5 millioner Euro
8. FC Midtjylland…………………………….Simon Kjær solgt til US Palermo i 08 for 4,00 millioner Euro.
9. FC København…………………………….William Kvist solgt til VfB Stuttgart i 11 for 3,50 millioner Euro.
9. Esbjerg FB………………………………….Peter Ankersen solgt til RB Salzburg i 12 for 2,5 millioner Euro.
9. FC Midtjylland……………………………Erik Sviatchenko solgt til Celtic Glasgow i 15 for 2,5 millioner Euro.

Herunder følger en oversigt over de nuværende 12 Superliga klubber og deres meritter omkring udviklingen af spillere til de danske landshold:

Brøndby IF
Top 5 (landsholds)profiler (vilkårlig rækkefølge): Brian Laudrup, John “Faxe” Jensen, Kim Christofte, Daniel Agger og Thomas Kahlenberg.
Øvrige navne der bør nævnes: Kasper Lorentzen, Per Nielsen, Michael Krohn-Dehli, Niki Zimling, Nicolai Boilesen, Mike Jensen, Daniel Wass, Jens Stryger Larsen, Jannik Vestergaard, Pierre-Emile Højbjerg, Riza Durmisi og Andreas “AC” Christensen.
Andet: Michael Laudrup spillede i klubben fra 73-76.

Lyngby BK
Top 5 (landsholds)profiler (vilkårlig rækkefølge): Claus Christiansen (EM 92 vinder), Morten Wieghorst, Dennis Rommedahl, Andreas Bjelland og Yussuf Poulsen.
Øvrige navne der bør nævnes: Lasse Schøne, John Helt, Christian Gytkjær, Christian Nørgaard, Anders Christiansen, Jacob Bruun Larsen og Uffe Bech.
Andet:

FC Midtjylland 
Top 5 (landsholds)profiler (vilkårlig rækkefølge): Simon Kjær, Jonas Lössl, Viktor Fischer,  Pione Sisto og Erik Sviatchenko.
Øvrige navne der bør nævnes: Joachim Andersen.
Andet: Martin Braithwaite var kun ganske få måneder på klubbens akademi i 07, inden han returnerede til Esbjerg, hvorfra han også var kommet. FCM får således ingen kredit for hans udvikling i denne omgang.

FC København (KB)
Top 5 (landsholds)profiler (vilkårlig rækkefølge): Michael Laudrup, William Kvist, Nicklas Bendtner, Thomas Delaney og Andreas Cornelius.
Øvrige navne der bør nævnes: Mathias “Zanka” Jørgensen, Jesper Bech, Joachim Andersen og Jonas Wind.
Andet: “Zanka” kom til FCK som 17 årig i 07 fra B 93, hvor han var opfostret, og spillede aldrig ungdomsbold i FCK.

Randers FC
Top 5 (landsholds)profiler (vilkårlig rækkefølge): Michael Gravgaard.
Øvrige navne der bør nævnes:
Andet:

OB
Top 5 (landsholds)profiler (vilkårlig rækkefølge): Thomas Helveg, Lars Høgh, Lars Jacobsen, Thomas Sørensen og Christian Eriksen.
Øvrige navne der bør nævnes: Keld Bordinggaard, Kasper Bøgelund, Anders Lindegaard og Rasmus Falk.

FC Nordsjælland
Top 5 (landsholds)profiler (vilkårlig rækkefølge): Kris Stadsgaard, Jores Okore, Mathias Jensen, Jesper Hansen og Andreas Skov Olsen
Øvrige navne der bør nævnes:
Andet: Jesper Hansen har ikke fået A landsholdsdebut endnu, men nævnes da han har været udtaget til bruttotruppen utallige gange.

SønderjyskE
Top 5 (landsholds)profiler (vilkårlig rækkefølge): Simon Poulsen.
Øvrige navne der bør nævnes: –
Andet: –

AaB
Top 5 (landsholds)profiler (vilkårlig rækkefølge): Jesper Grønkjær, Peter Møller, Thomas Enevoldsen, Joakim Mæhle og Lucas Andersen.
Øvrige navne der bør nævnes: Jacob Ahlmann, Lasse Nielsen, Nicklas Helenius, Kasper Kusk og Nikolaj Thomsen.
Andet: Kendt (berygtet) for at lidt for mange spillere, som er udviklet i klubben, returnerer hurtigt fra udlandsophold selv i deres bedste fodboldalder. Som f.eks. Kasper Kusk, Nicklas Helenius, Nikolaj Thomsen, Lucas Andersen, Jakob Laursen og Jannik Pohl.

AGF
Top 5 (landsholds)profiler (vilkårlig rækkefølge): Martin Jørgensen, Stig Tøfting, Marc Rieper, Claus Thomsen og Leon Andreasen.
Øvrige navne der bør nævnes: Allan K Jepsen, Morten “Duncan” Rasmussen, Viktor Fischer og Lasse Vibe.
Andet: Viktor Fischer spillede i klubben fra 04-09 hvorefter han skiftede til FCM.

AC Horsens
Top 5 (landsholds)profiler (vilkårlig rækkefølge): Brian Priske, Simon Kjær og Frederik Rønnow.
Øvrige navne der bør nævnes: –
Andet: Simon Kjær spillede i klubben frem til 04, hvorefter han skiftede til FCM.

Vejle BK
Top 5 (landsholds)profiler (vilkårlig rækkefølge): Allan Simonsen, John Sivebæk, Brian Steen-Nielsen, Jacob Laursen og Thomas Gravesen.
Øvrige navne der bør nævnes: Johnny Mølby (EM 92 vinder) og Henrik Risom.
Andet: –

Som det fremgår af ovenstående gennemgang, er der mildt sagt enorm forskel på hvilke klubber der er i stand til at udvikle egne spillere, og hvem der ikke er. Herunder er udarbejdet en oversigt over hver af de 12 klubber i Superligaen og deres forbrug af egenavlede danske spillere i henholdsvis indeværende, og sidste sæson.


Lyngbys Brian Hämäläinen (billede) er deres eget produkt!

Indeværende sæson:

1. Lyngby BK………………………………………11 spillere – 40 kampe – 2273 minutter.
2. OB………………………………………………….5 spillere – 30 kampe – 2201 minutter.
3. FC Nordsjælland…………………………….10 spillere – 44 kampe – 2026 minutter.
4. AaB……………………………………………….10 spillere – 34 kampe – 1898 minutter.
5. Brøndby IF……………………………………..7 spillere – 30 kampe – 1719 minutter.
6. FC København………………………………..5 spillere – 21 kampe – 1676 minutter.
7. Randers FC……………………………………..5 spillere – 24 kampe – 1373 minutter.
8. Vejle BK………………………………………….3 spillere – 17 kampe – 1225 minutter.
9. FC Midtjylland………………………………..6 spillere – 22 kampe – 1024 minutter.
10.AGF……………………………………………….4 spillere – 15 kampe – 630 minutter.
11.SønderjyskE……………………………………3 spillere – 12 kampe – 347 minutter.
12.AC Horsens…………………………………….0 spillere – 0 kampe – 0 minutter.

Sæsonen 19/20:
1. AaB…………………………………………………11 spillere – 222 kampe – 13655 minutter.
2. FC Nordsjælland……………………………..11 spillere – 204 kampe – 12766 minutter.
3. Lyngby BK………………………………………11 spillere – 136 kampe – 10757 minutter.
4. OB………………………………………………….16 spillere – 142 kampe – 9147 minutter.
5. Randers FC……………………………………..10 spillere – 128 kampe – 7788 minutter.
6. FC København…………………………………5 spillere – 64 kampe – 5569 minutter.
7. Brøndby IF………………………………………7 spillere – 97 kampe – 5519 minutter.
8. FC Midtjylland…………………………………7 spillere – 91 kampe – 4825 minutter.
9. AGF………………………………………………..8 spillere – 53 kampe – 3103 minutter.
10.SønderjyskE……………………………………6 spillere – 51 kampe – 1965 minutter.
11.AC Horsens……………………………………..1 spiller – 9 kampe – 306 minutter.
Vejle var placeret i næstbedste række i sæsonen 19/20.

I Danmark er der især 4 klubber man tænker på, når talen falder på fodboldakademier, hvor den man nok har hørt mest om på godt og ondt, har været Brøndbys storsatsning fra 2014, Masterclass som involverer U 13 til U 19 i klubben, og hvor man har mere eller mindre formelle samarbejder, med et utal af mere eller mindre brugbare klubber omkring i det ganske land. FC Midtjylland, der bestemt ikke plejer at gå stille med dørene, har naturligvis deres akademi beliggende i Ikast, og af de 4 store i landet, er det klart det ældste tilbage fra 2004. I FCK etablerede man i 2009 School of Excellence, som dog i 2017 reelt blev nedlagt, idet man fremover har placeret talentarbejdet for U 14 til U 19 i FCK, og for de yngste fra U 10 til U 13 i KB talent. Det sidste større akademi er FC Nordsjællands, hvor der akkurat som omkring Brøndbys Masterclass, er etableret et samarbejde med et større antal klubber, hvor man akkurat som i Brøndbys tilfælde, kan have sine tvivl om berettigelsen af ganske mange samarbejdsklubber, men det er altså den model disse klubber har valgt, og således kan man da i hvert fald sige at man derved har et fortrinligt overblik over mange mindre klubber.

Apropos mindre klubber, så er det i øvrigt mere og mere sjældent at en Christian Poulsen (Holbæk), Ebbe Sand (Hadsund) eller Jan Heintze (Tårnby BK) m.fl., overhovedet ikke er omkring en af de store klubber, før deres debut på et primært seniorhold. Med de enorme netværk som ovenstående 4 klubber har + hvad andre større klubber i Danmark holder øje med, så er der reelt ingen spillere der går under radaren længere.

Den seneste A landsholds spiller som udelukkende har drysset rundt i helt små klubber, inden han som 19 årig skiftede til AaB, er den i dag 31 årige Henrik Dalsgaard (billede). Han tilbragte ungdomsårene i klubber som BMK 90, FK Viborg, Hersum/Bjerregrav og Møldrup/Tostrup IF, klubber/navne som en københavner som undertegnede, dårligt kan forestille sig er placeret i Danmark, men det er de jo trods alt nok. Spillerne hentes ind i en ganske tidlig alder til de store klubber, hvilket måske ikke er befordrende for kammeratskabet, men som i hvert fald er det optimale såfremt udviklingen skal finde sted på et hæderligt niveau, så herfra applaus for det finmaskede netværk der er i Danmark, hvor ingen med blot et minimum af boldtalent kan “gemme” sig.

Hvis man går ned og kigger på de seneste U landsholdstrupper fra U 16 til og med U 21, så kan man konstatere at spillerne kommer fra hele 23 forskellige klubber, hvoraf de 12 er danske. De 11 af dem har deres respektive 1 hold i Superligaen, mens Viborg er eneste klub under den bedste danske række. Kun AC Horsens har ingen U landsholds-spillere. Udover de danske klubber, repræsenterer spillerne Ajax, RB Leipzig, AC Milan, Brentford, Wolverhampton, Hoffenheim, Sampdoria, Admira Wacker, Sandhausen, Rosenborg og FC Emmen.

U landsholdsoversigten ser således ud:
FCK + FCM…………………………..13 spillere
FCN……………………………………..12 spillere
Brøndby………………………………..8 spillere
AaB + OB………………………………7 spillere
Lyngby………………………………….5 spillere
Randers………………………………..4 spillere
SønderjyskE + Vejle……………….3 spillere
AGF + Viborg………………………..2 spillere

Flest spillere på U 16: FCN (5)
Flest spillere på U 17: FCK (4)
Flest spillere på U 18: FCK (4)
Flest spillere på U 19: FCM (5)
Flest spillere på U 21: FCM (3)

U 20 landsholdet har ikke været udtaget i længere tid.

Hopper vi videre til hvilke klubber der har domineret U 17 og U 19 ligaerne siden 2004, er mesterskaberne fordelt således:

Uden at fornærme nogen, kan man roligt konstatere at Brøndbys U 17 hold, de senere år har klaret sig betydeligt bedre, end deres ældre kollegaer fra Superligaen. Billedet er fra klubbens U 17 hold der vandt Danmarksmesterskabet både i 10/11 + 11/12 og i øvrigt igen i 14/15. De fleste spillere formåede aldrig rigtigt at drive det til noget videre i fodboldens benhårde verden, men der er dog særdeles lysende eksempler indimellem på det modsatte. 3 af spillerne har sidenhen opnået A landsholdsdebut, det er Andreas “AC” Christensen, Pierre-Emile Højbjerg og Riza Durmisi, mens Andrew Hjulsager nåede 80 kampe i Superligaen inden han i 2017 blev solgt til Celta Vigo. I dag er den nu 25 årige offensivspiller i den belgiske klub KV Oostende der til daglig spiller i den bedste belgiske liga, Jupiler League.

U 17:
Brøndby……………………………..4
FCM…………………………………..3
FCK + Lyngby + AGF…………..2
OB + Esbjerg + FCN…………….1

U 19:
FCM…………………………………..8
FCK + Brøndby + Esbjerg…….2
AB + FCN + OB…………………..1

Arlas Talentpris som siden 1987 frem til og med 2016 er uddelt til den potentielt mest talentfulde spiller i henholdsvis U 17, U 19 og U 21 fordeler sig klubmæssigt således:
Brøndby IF……………………………….12
FC København…………………………..12
OB……………………………………………7
Lyngby BK………………………………..6
Esbjerg FB………………………………..6
FC Midtjylland………………………….5
Vejle BK…………………………………..5
AB…………………………………………..4
AGF…………………………………………4
FC Nordsjælland……………………….3
Silkeborg IF………………………………3
AaB………………………………………….2
Herfølge BK………………………………1
Nykøbing Falster Alliancen…………1
B 93………………………………………….1
Skive IK…………………………………….1
BK Frem……………………………………1
B 1909………………………………………1
B 1903………………………………………1
Køge BK……………………………………1

Herudover har spillere repræsenteret udenlandske klubber som Dortmund, RB Leipzig, Twente, Chelsea, Hoffenheim, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Feyenoord og Servette.

Marcus Ingvartsen (billede) er den foreløbig sidste spiller, som har modtaget Arlas U 21 Talentpris, som han fik overrakt i 2016, hvor han spillede for FC Nordsjælland, som han også har spillet ungdomsfodbold for. Ingvartsen er i dag 24 år og spiller til daglig i Union Berlin. Det er endnu ikke blevet til A landskampe, men han står noteret for 44 kampe for diverse U landshold.

Danske EM og VM slutrunders bruttotrupper
Alt ovenstående er jo for så vidt ganske udmærket, og som udgangspunkt et udtryk for hvordan spillerne klarer sig op til og med U 19 + i Superligaen, men hvis vi “skruer bissen” på, og tager skridtet videre, dvs. hvor mange spillere der så kommer op på A landsholdet, ja så ser oversigten således ud hvis man tager et samlet blik på de trupper der har deltaget i EM og VM slutrunder for Danmark (excl. EM truppen fra 1964):
Brøndby IF…………………………………10
Vejle BK……………………………………..9
AGF……………………………………………7
Lyngby BK………………………………….7
FC København…………………………….7
AB……………………………………………..7
OB…………………………………………….6
B 93…………………………………………..6
Fremad Amager………………………….5
FC Midtjylland……………………………5
Esbjerg FB………………………………….4

Udover disse har yderligere 34 klubber leveret mellem 1-3 spillere til en af EM/VM trupperne.

Simon Kjær (billede) spillede 19 kampe for FC Midtjylland i Superligaen i sæsonen 07/08 inden han blev solgt til US Palermo. Sidenhen har han spillet i Wolfsburg, AS Roma, LOSC Lille, Fenerbahce, FC Sevilla, Atalanta og aktuelt AC Milan. Desuden har den i dag 31 årige landsholdsanfører netop rundet 100 A landskampe!

Med disse ord, slutter jeg denne artikel. Det er mit håb at i hver især nu har dannet jer et blot nogenlunde overblik over hvilke klubber der gør det fremragende, hvem der klarer sig ok, og hvem der mildt sagt ikke præsterer overhovedet på dette parameter 😉

Tak fordi i læste med!

Kilder benyttet i artiklen:
– Transfermarkt.de
– Superstats.dk

København (DK)
29.10.20

Torben Aakjær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

NUMMERETS MAGI!